Drammen

Drammen var før kjent for å være en by folk kjørte gjennom om man var på vei til Sørlandet eller Østlandet. De siste 10 årene har Drammen utviklet seg til en by folk ikke bare kjører gjennom, men også velger å besøke og flytte til. Som byen med størst antall innvandrere vil man finne kulturelle aktiviteter på tvers av kultur, religion, kjønn og legning. Denne byen ligger bare 30 minutter med tog fra hovedstaden og har blitt et samlingspunkt for aktiviteter og arrangementer. I 2005 åpnet kulturhuset Union dørene for første gang. Et kulturhus som huser ulike aktører innen musikk, kunst og teater.

Dette flotte kulturhuset som ligger i hjertet av drammen huser ikke bare lokale aktører, men har også mange arrangementer gjennom hele året med internasjonale stjerner. Og i tillegg til å ha et eget kompetansesenter for flerkulturell formidling, vil et av hovedfokusene til dette huset være rytmisk musikk. Selv om det er 18 års grense på de fleste arrangementer ved Union har de en verge-ordning som tillater personer under 18 år å komme inn. Man må da signere et verge-skjema når man kommer og må ha med seg en verge over 25 år. Det er ikke mange som ville trodd at denne byen skulle bli så flott og en viktig samlingsplass.

Drammen for nye kulturelle opplevelser

Det å bestille billetter til ulike konserter og arrangementer er en enkel sak. Union har et samarbeid med store aktører på billettbestilling- 7-eleven, drammens teater, Narvesen eller man kan bestille på internett. Noen av aktørene med tilknytning til Union er Brageteatret, Buskerud Teater , Drammen kulturskole samt mange andre aktører innen kultur. Man kan også leie deler eller hele lokalet for egne arrangementer. Da kan man kontakte kommunen i forbindelse med booking. Ønsker du å oppleve en by som har rettet seg mot kulturlivet og som tilbyr mange flotte kulturelle opplevelser? Da er dette en by det vil være lurt å besøke.

Drammen er blitt en kulturby